Tegninger fra Højbjerg gl. kirkegård

by olecreates.com posted April 8, 2011 category 2D, Galleri

Sommeren 2008. Først på sommeren 2008 tegnede jeg en del på kirkegården ved Højbjergs gamle kapel. Kul, pastel m.m. Disse og mange andre tegninger blev vist på udstillingen “Badet i Lys” på kunstcentret  Silkeborg Bad i 2010.

Tegning indebærer for mig mødet med den synlige verden. Det er en fortolkning af det iagttagne. Det lyder simpelt, men der findes ingen iagttagelse uden fortolkning. En tegning er noget iagttaget fortolket i en bestemt retning. Mine tegninger er som udgangspunkt et forsøg på at skildre lysets møde med stoffet. Det er min niche, så at sige.

Jeg tror at fænomenet skønhed har at gøre med dette møde mellem lys og materiale, stof. Tegning er som en slags tekst, der fortæller om det sete, det oplevede. Tegning og tegn, herunder bogstaver er beslægtede, formoder jeg.

kul og pastel, 60 x 40 cm.

 

Pastel, 60 x 40 cm.

 

Pastel, 80 x 50 cm

40 x 60 cm, pastel

40 x 60 cm. pastel

kul og pastel, 102 x 70 cm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*